12 листопада 2021

Щоб про все на світі знати, безліч наук треба вивчати!

Щорічно, 10 листопада в усьому світі відзначають Всесвітній день науки. Заходи цього дня спрямовані на популяризацію науки в суспільстві. 

Тож, працівники молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки мали велике бажання поділитися з учнями Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №45  цікавою інформацією щодо користі вивчення різноманітних наук. 

Усе, що оточує нас - речі, техніка, предмети повсякденного вжитку  - є результатом наукових винаходів, сумлінної праці багатьох людей. Вивчаючи певну науку, досліджуючи певні речі, людина щось створювала і цим покращувала своє існування, свій спосіб життя. Важко повірити, що колись не було лампи, подушки, виделки для їжі, кулькової ручки, книги. А чи замислювалися присутні коли-небудь, який шлях пройшла та чи інша річ, щоб стати досконалою і  потрапити до нас у такому вигляді, в якому ми її знаємо та звикли бачити, з’ясовували всі разом.

Відгадуючи загадки та досліджуючи шлях розвитку первісних людей, діти дізналися про лампочку, яка починала своє існування з лучини та смолоскипу, про те, коли з’явилися перші олійні лампи – казанці, чим починали писати наші пращури і хто вигадав кулькову ручку. 

А найголовнішою і найцікавішою була інформація про історію створення книги, а саме - від наскальних малюнків - до появи сучасного паперу та друкарського верстату.

Наприкінці, скориставшись  інформ–дайджестом, діти пригадали найпопулярнішу, «ходову», книгу світу, дізналися про саму товсту і саму маленьку японську книгу, розміри якої  0,75 на 0,75 міліметрів, про географічний атлас у людський зріст та незвичайну кулінарну книгу, яку перед прочитанням необхідно запекти в духовці.

Та в світі ще дуже багато всього неймовірного, цікавого і незвіданого. Тож, у кожного є шанс зробити своє відкриття! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік