26 листопада 2021

"Інформація та знання – валюта, яка ніколи не виходить із моди..."

Цей вислів належить відомому у всьому світі письменнику-фантасту  Нілу Гейману. І з цим дійсно важко не погодитись. Адже сучасним світом рухає саме інформація. Тому, аби вказати на всю важливість її передачі в суспільстві, Міжнародною академією інформатизації у 1992 році на першому міжнародному форумі з інформаційних технологій та міжнародного співробітництва в галузі інформатизації було ініційовано  запровадження Всесвітнього дня інформації, який щорічно відзначається саме 26 листопада.

Основними центрами інформації були і залишаються бібліотеки, які сьогодні є не лише «сховищем книг», оскільки забезпечують доступ до інформаційних ресурсів за допомогою сучасних технологій.  І Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки створює  для своїх користувачів такі умови. 

У відділі інтернет-послуг організовані інформаційний стенд  для відвідувачів «Інфоглобус», на якому розміщуються новинки IT-сфери з усього світу, та зона Прес-бару, де можна познайомитись з книжковими новинками книгозбірні, цікавими фактами з мережі Інтернет, прочитати цитати з книг- бестселерів. Більше про це дізнавайтесь на блозі Інтернет-центру  http://xobd-ic.blogspot.com/ .

Навчання з інфомедійної грамотності дітей-користувачів,  бібліотекарів та викладачів  є одним з основних напрямків роботи нашого колективу, адже вміння керувати потоками «інформаційної лавини», є вкрай необхідною навичкою сьогодення. Читальною залою для учнів-читачів проводяться тематичні заходи як у бібліотеці, так і в онлайн-форматі. На базі медіацентру працює медіаклуб  «Natuse Vincere » («NaVi») на засіданнях якого учасники  вчаться інформаційній культурі «правильного споживання» та створення медіа-контенту https://mclub-ks.blogspot.com/ .

Не менш важливим є і знайомство з новими надходженнями до фонду бібліотеки. Для цього у молодшому відділі та секторі абонементу організовуються книжкові виставки, тематичні огляди  як у звичайному, так і онлайн форматах, що розміщуються на youtube-каналі нашої бібліотеки   https://www.youtube.com/c/LibraryKsUa/featured , сторінках у соцмережах, сайті та блозі.


Тож, пам’ятаймо, що інформація у сучасному світі – це стратегічний ресурс. І ті, хто вміє користуватися ним, стають видатними людьми та досягають успіху. А колектив обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки є надійним провідником у цьому бурхливому інфосвіті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік