25 листопада 2021

Калейдоскоп подій із життя Франца Фьорстля

Видатна австрійська дитяча письменниця Кристіне Нестлінгер вигадала нового героя серії дитячих пригод і прославила Франці на весь світ – неймовірні пригоди маленького Франца перекладені багатьма мовами світу. У німецькомовних країнах книги про віденського хлопчика ілюстровані німецьким художником Ерхардом Дітлем. Саме таким його і знають тепер херсонські школярі, учні 8-Б класу НВК 51, які взяли активну участь у літературному квесті «Пригоди Франца» разом зі своїм викладачем німецької мови.

Ілюстрації до твору допомагали учасникам квесту візуалізувати події, робити аналіз окремих фрагментів твору Нестлінгер та власні прогнози, щодо розвитку подій виділених сцен.


Під час заходу ми приділили увагу також вивченню німецької мови та повторили лексику до теми «Фрукти та овочі», бо саме вони зіграли важливу роль у любовних пригодах Франца, теми «Члени родини», бо Франц має найкращу родину у світі, теми «Одяг», бо Франц сам вирішує, що і коли йому одягти. Веселі навчальні німецькі пісні надали особливої атмосфери та настрою для активної роботи присутніх.


Сподіваємося, що герой Кристіне Нестлінгер викликав інтерес у школярів та вони продовжать, вже самостійно, знайомство із Францем. Дякуємо колективу НВК 51 за запрошення та організацію зустрічі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік