18 листопада 2021

Творіть добро для тих, хто поруч

Вже двадцять шостий рік поспіль 16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою  у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. Цього дня за традицією у різних країнах світу проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.

Не секрет, що останнім часом у світі збільшилась кількість випадків військових конфліктів, гинуть люди, руйнуються будівлі, страждають діти. Багато  сімей змушені залишати свої домівки  та будувати життя на новому місці, знаходити спільну мову з незнайомими людьми. Як спробувати уникнути непорозумінь і прилаштуватись до нових умов?  Звичайно, бути терпимими та толерантними.

Саме тому бібліотекарі молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели низку заходів присвячених Дню толерантності для учнів 2-х і 3-х класів спеціалізованої школи №52 та ЗНЗ №50. 

Зустрічі відбувались у форматі віртуальної подорожі до країни Толерантності. В ігровій формі діти познайомились з основними принципами ставлення до навколишнього світу: терпимість, повага, любов, доброта та справедливість. 

Аби опанувати «основи» толерантної поведінки, учасники подолали багато перепон та пройшли немало  випробувань. Опинившись на березі озера Доброти, пригадали «слова ввічливості» та поселили до нього нових мешканців – чарівних рибок.

Із вмінням опановувати свої емоції діти познайомились на  зупинці «Весела». Саме тут вони об’єднались у два табори емодзі-символів, щоб  повторити зображені на них емоції і з’ясувати, які саме викликали більше позитиву.


Уважними, дружними та спритними  треба було бути  протягом усього шляху, адже після виконання завдань  діти отримували долоньки з написаними якостями толерантної людини. Саме їх вони використали в кінці подорожі для створення своєї планети Добра і Толерантності.

Тож, нехай кожен із нас і вся Україна завжди будуть островами толерантності для усіх жителів великої планети Земля.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік