03 листопада 2021

Секрет успішної вечері від Фрідріха Дюрренматта

У 2021 році світова спільнота святкує 100-літній ювілей видатного німецькомовного швейцарського письменника Фрідріха Дюрренматта. Наша бібліотека приєднується до святкувань та проводить цикл заходів, на які ми запрошуємо усіх поціновувачів його таланту.



На сьогоднішню зустріч у застосунку ZOOM ми запросили студентів 4-го курсу кафедри галузевого перекладу та іноземних мов Херсонського національного технічного університету разом із викладачем німецької мови Козоріз Іриною Сергіївною. Темою нашої роботи став один із знакових творів майстра «Аварія», який має декілька художніх варіацій самого автора та три екранізації різних режисерів. 

Студентам цей твір цікавий не лише як варіант їхньої перекладацької роботи, а й як путівник у світ гастрономічних вподобань європейців. Ми познайомилися із правилами та порядком подачі страв на діловій вечері, рецептами цих страв та особливостями кухні саме у Швейцарії, де і відбуваються події розповіді.



Роботу з рецептами страв європейської кухні ми доповнювали читанням уривків із оригінального твору. Так ми дізналися багато цікавого про особливості облаштування житла та побутові звички швейцарців, які багато доповнені автором описом природних ландшафтів та краєвидів даної території.

Сподіваємося, що наша зустріч була корисною та збагатила знання студентів не лише у лексичному плані, а й у країнознавчому. Дякуємо викладачам кафедри за співпрацю.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік