25 листопада 2021

Медіаграмотність в дії

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки долучилась до «Місяця цифрової грамотності», який проходить в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта». 

Медіатренер презентувала для учасників «Школи медіаграмотності» покрокові інструкції щодо використання сучасних онлайн-сервісів для бібліотекарів. 

Учасниками пізнавального тренінгу стали шкільні бібліотекарі із Корабельного та Дніпровського районів м.Херсон. Упродовж заняття вивчали «Веб-застосунок Mentimeter: створення інтерактивів до різноманітних онлайн і офлайн заходів». 

Освітня онлайн-подія складалася з двох блоків:  теоретичного та практичного.

У першій частині навчального блоку бібліотекарі познайомилися з особливостями опитування та можливостями застосунку MentiMeter, специфікою налаштувань та типами завдань. 

Учасники заходу змогли побачити зразки типів опитування: «хмаринки слів», «множинного вибору», «стовпців»,  «кільцеву» та «секторну» діаграми, «сукупності точок на площині» та інші.  Із великим захопленням бібліотекарі пограли в опитування: «З яким настроєм ви завітали на тренінг», «Книголюби», «Найпопулярніші книги в бібліотеці», «Онлайн інструменти» та інші.




Під час практичного блоку всі разом створили презентацію-опитування «Пори року», яка показала іще одну можливість  застосунку – використання зображень, які роблять опитування більш яскравим та привабливим.


На наступному занятті бібліотекарі презентуватимуть свої приклади миттєвих опитувань, створених за допомогою застосунку MentiMeter.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік