29 листопада 2021

Наперекір вітрам

До Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається щорічно 3 грудня, відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки підготував особливим читачам - дітям «дощу» - цікаву незабутню зустріч. Головними героями якої стали коні на клички Атлант-Рижик, Ізабель, Кірсана.


На заняттях з групою дітей, які займаються в бібліотеці за програмою «Під парасолькою добра», бібліотекарі часто розповідають про тварин, знайомлять з їхніми особливостями та повадками. Серед них був і кінь. А наживо зустрітися особливим дітям з кіньми випала нагода зараз завдяки запрошенню ХМ ГО «Федерація кінного спорту» в особі директора Артура Валерійовича Орла.

Спілкування дітей з дивовижними красенями – кіньми – викликали інтерес до тварин, діти із задоволенням частували їх яблуками, морквою і цукром.



Усім відомо, що у дітей з РАС є страхи, які подолати дуже складно. А тут одразу їх декілька, ще й різної важкості. Але доброзичливе ставлення і розуміння проблеми тренером, яка заспокоювала, говорила дітям, що все у них вийде, творили чудеса. Переборюючи страх, діти не тільки гладили коней, але ще й покаталися на них. Ізабель, як найспокійніша та така, що легко йде на контакт, всім бажаючим дала таку нагоду.



Як відомо, кінні прогулянки – це не тільки приємне проведення часу, але і спосіб вилікувати багато хвороб та підтримати фізичну форму. Можливо, ця зустріч допоможе батькам у вирішенні проблем із здоров’ям особливих дітей. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік