11 листопада 2021

MentiMeter: навчалися, грали, створювали

Сьогодні бібліотекарі закладів загальної середньої освіти м. Херсона  Суворовського району  разом із координатором Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  Іриною Срібною розпочали навчання за курсом «Шкільна бібліотека онлайн: практики використання інструментів дистанційної взаємодії з користувачами».

Під час першого заняття розглянули тему:  «Веб-застосунок MentiMeter: створення інтерактивів до різноманітних онлайн і офлайн заходів». 

Менті – сервіс для створення та проведення  миттєвих онлайн-опитувань, який  є особливо актуальним під час дистанційної взаємодії з учнями, батьками, читачами.

Упродовж заняття бібліотекарі познайомилися з функціональними можливостями та особливостями  застосунку MentiMeter, з’ясували, що даний інструмент є доступним із будь-якого пристрою (планшет, комп’ютер, телефон)  та може максимально урізноманітнити будь-який захід.  

Під час практичних завдань учасники тренінгу долучились до онлайн-опитувань за темами: «Твори яких жанрів ви найбільше полюбляєте?», «Якій із вакцин від хвороби Covid - 19 ви довіряєте?», «Які три  книги є найпопулярнішими у вашій бібліотеці?» та змогли побачити різноманіття графічного оформлення презентацій у сервісі.



Для кращого засвоєння теоретичного матеріалу медіатренер Ірина Срібна продемонструвала учасникам покроковий алгоритм створення миттєвого опитування на актуальну тему: «Офлайн VS онлайн навчання?»,  в якому учасники заходу одразу взяли участь.

Шкільні бібліотекарі переконалися у легкості створення  і використання запропонованого застосунку MentiMeter.  А на наступному занятті учасники продемонструють власні опитування, створені за допомогою вивченого онлайн-сервісу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік