17 листопада 2021

До Всесвітнього дня рукоділля

У Всесвітній день рукоділля до себе в гості запросили учні 4-в класу гімназії №20  бібліотекарів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Мета зустрічі –  більше дізнатися та навчитися виготовляти, а краще сказати «створювати», ляльку-мотанку.


Бібліотекар повідала дітям, що лялька-мотанка прийшла до нас з давніх-давен,  у кожній родині вона була символом мудрості та виконувала роль оберегу.


Створивши відповідну ароматично-творчу атмосферу: разом заварили духмяний чай з цілющих трав, запалили свічку, переглянули в журналах та книгах інформацію про те, які бувають ляльки-мотанки; діти приступили до роботи. 



Учасники майстер-класу дізналися, що лялька не лише береже родинне вогнище, але й має здатність здійснювати бажання власника. Ляльку можна зробити для себе, для членів родини, для подарунку і лише одну ляльку не можна зробити за когось або для когось – це Лялька «Доля». 

Всю свою майстерність, вправність, творчий талант і витривалість діти вклали у свій витвір, адже створення ляльки-мотанки тривалий та нелегкий процес. 




Чудові ляльки-мотанки, виготовлені дітьми, започаткують не одну колекцію або стануть початком створення нових ляльок. 

З чудовим настроєм та задоволенням діти смакували чай, а одна дівчинка, навіть, напекла печива з мамою саме до цього заходу. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік