16 листопада 2021

Святкуємо ювілей Дніпрової Чайки!

Єдина у світі книгозбірня, яка носить ім’я Дніпрової Чайки - Херсонська обласна бібліотека для дітей, в цьому році святкує ювілей! Виповнилось 160 років з дня народження письменниці, перекладачки Людмилі Василевській-Березіній, яка обрала собі псевдонім Дніпрова Чайка.

Відзначали ювілей бібліотекарі разом з учнями 8-А класу  Херсонської спеціалізованої школи  №24 з поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови.

Діти поринули у творчі світи Дніпрової Чайки, дізнались про дитинство, юність та перші проби пера письменниці.

З захопленням слухали про зворушливу історію кохання юної вчительки Людмили та письменника, воїна-добровольця Феофана Василевського.

Восьмикласники читали англійською вірші британського  поета Френсіса Вільяма Бурдийона та спробували перекласти на українську та порівняти з перекладами Дніпрової Чайки. 

Учасники заходу змогли переглянути відео та послухати вірші учасників Відкритого міського фестивалю виконавської майстерності “Дніпрова_Чайка#160”.

Із задоволенням школярі пограли у літературно-краєзнавчу гру «Вітальня Дніпрової Чайки». 


У запеклій боротьбі  перемогла Аріна Кузнецова, яка отримала диплом «Знавець творчості Дніпрової Чайки». 

За ІІ та ІІІ місце діти отримали в подарунок буклети «В долонях степу та Дніпра».

До скарбниці української літератури Дніпрова Чайка додала вірші, оповідання, казки, поезії у прозі, лібрето до дитячих опер. Тож сподіваємось, що всі ці твори із насолодою будуть читати сучасні діти.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік