03 листопада 2021

Сімейні портрети через призму віків

Хто з нас хоч раз у житті не мав нагоди спілкуватися з творами живопису? Так, саме так,  - спілкуватися. Картина не лише відображає зовнішність героїв, події та красу оточуючого світу, вона передає характер та ставлення автора до зображених ним образів.




Ми запросили студентів 1-го курсу спеціальності «Психологія» факультету психології, історії та соціології херсонського державного університету разом із їхнім викладачем Олейник Нарміною Оруджівною до діалогу з картинами відомих майстрів світового живопису, написаних у жанрі сімейного портрету. Це був дійсно жвавий діалог, адже кожна картина зберігає свої родинні таємниці або хоче розказати нам про найщасливіші моменти свого родинного життя. Для роботи зі студентами ми підібрали картини різних часів та різноманітних стилів – від класичного до абстракції.


Велику увагу ми приділили роботі з кольоровою гамою та намагалися розкрити характер зображених членів родини, слідкуючи за їхніми жестами та виразом обличчя, описуючи одяг та фон, який відіграє дуже важливу роль у класичному живописі. Студенти ділилися своїми враженнями, робили сміливі припущення, часто порівнювали зображених героїв з членами своїх родин.


Дякуємо студентам за активність, чудову атмосферу та сміливі думки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік