16 листопада 2021

Відкриття для «чомучок»

Кожного дня діти задають безліч різноманітних запитань і шукають на них відповіді.  Дорослі допомагають їм у цьому різними способами: розповідають, що знають самі, знаходять інформацію в енциклопедіях, журналах, в Інтернеті. А ось бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом з учнями 3-4-х класів Херсонського Таврійського ліцею мистецтв шукали відповіді на запитання «Що? Де? і Коли?»  та побачили вплив різних відкриттів в науці на розвиток мистецтва.



Чи задумувався Галілео Галілей, що його винахід – бінокль – відкриє людству Всесвіт і буде використовуватися для спостереження за об’єктами в театрах, на концертах та стадіонах.

Оптичне явище в атмосфері – веселка, яка стала об’єктом вивчення для багатьох вчених – часто зображується художниками на картинах.

А мікроскоп – відкриє новий вид у мистецтві, якому придумали назву  мікромініатюра. 

Ліцеїсти з великою допитливістю цікавилися, як за допомогою оптичних приладів можна пізнавати світ від мікро до макро розмірів.


Мандрівка до Країни знань дала дітям вичерпні уявлення про найцікавіші винаходи в історії людства і про таємниці космосу. 

Багато див оточують нас, тож спробуйте і ви відшукати зв’язок науки і мистецтва. Бажаємо успіхів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік