25 листопада 2021

Козацька слава Херсонщини

Щороку 3 грудня суспільство відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням про необхідність виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами, не залишатися осторонь проблем та, якщо є можливість допомагати.

Один із напрямків роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки - робота з «особливими» дітьми. В стінах книгозбірні батьки знаходять спілкування, відпочинок, а дітки мають змогу творчо розвиватися і самовиражатися. Крім того бібліотекарі на постійній основі проводять пізнавальні заходи в спеціальних школах, де навчаються діти з особливими потребами.

Бібліотекарка сектору періодичних видань завітала до учнів 7 класу спеціальної школи № 1, щоб провести святковий захід. І присвячений він був рідному краю, а точніше історії рідного краю, славетним часам Козаччини.

Учні залюбки взяли участь в інформативній вікторині, де питання поділені на чотири категорії. Перша категорія стосується побуту козаків, вона найбільше зацікавила школярів. Бо вони дізналися, які страви вживали козаки, який одяг носили та чим козаки займалися у «мирний» час. 

В категорії «Історія» - дітям сподобались запитання про населені пункти Херсонщини, що виникли в часи славетних лицарів українського народу. Третя категорія –«Література» - каже сама за себе. Тут зібрані питання за творами українських та херсонських письменників, де є згадки про козаків.

А ось в останній, четвертій категорії, діти спробували свої сили в козацьких розвагах: перетягуванні канату, стрибанні у мішку, які викликали каскад приємних емоцій у школярів. 


Семикласники уявили себе справжніми рибалками, та спробували на швидкість «дістати свій улов», адже не секрет, що козаки займалися рибальством та були в цій справі асами.

Діти весело та з користю провели час, а наприкінці заходу поспівали караоке козацьких пісень. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік