04 серпня 2023

Діти і війна. Буктерапія у воєнний період.

Події повномасштабного вторгнення росії на територію суверенної незалежної України назавжди вкарбувалися в пам'яті мільйонів людей по всьому світі, а особливо - українських дітей. Тих, які тижнями сиділи у підвалах, тих, які не розуміли, чому це відбувається саме тепер і саме з ними... Біль, сум, страх, стрес, злість, безпорадність, невідомість - лише невеликий перелік усіх тих емоцій і відчуттів, які пережили і продовжують відчувати наші діти. Тож як говорити з дітьми про війну? Як допомогти їм подолати всі її негативні наслідки? Пропонуємо на допомогу тематичну підбірку книг "Діти і війна. Буктерапія у воєнний період."
Буктерапія - це форма терапії, в якій книги використовуються як інструмент для зняття психологічних травм та збереження психічного здоров'я. Читання, обговорення та написання роздумів за прочитаним можуть допомогти дітям заспокоїтися, зосередитися, урівноважити емоції та подолати страхи.
Буктерапія на тему "Діти і війна" допоможе дітям відволіктися від подій реальності на деякий час. Подорожуючи сторінками книг, заглиблюючись у світ персонажів та пригод, діти зможуть відчути себе на безпечній відстані від страшних подій, що їх оточують.
Буктерапія сприятиме розвитку творчості та самовираження дитини - вона дасть можливість дітям розповісти свою історію, висловити свої емоції та думки через створення власних оповідань, поезій або листів до персонажів книг.
Сподіваємось, що обрані книги стануть для дітей одним із кроків до зцілення їх сердець, допоможуть їм  віднайти внутрішню міць та надію на краще майбутнє. 
Буктерапія у воєнний період від користувача Ірина Срібна

2 коментарі:

Додайте ваше ім'я та вік