11 лютого 2019

Поради сучасного Домовичка

Саме під такою назвою пройшло чергове заняття для учнів третіх класів ЗОШ №14, які продовжують працювати за програмою «Кібершколярики». 
Сьогодні діти знайомилися із творчістю дитячої  письменниці з Умані, книгами якої захоплюються діти та навіть дорослі в різних куточках України – Марини Павленко. 
Бібліотекарі розповіли про цікаві факти життя автора, про її уподобання і захоплення та безпосередньо про створені нею цікаві пригодницькі повісті.



Першим відбулося знайомство з Домовичком і звичайно ж книгою «Домовичок з палітрою». Це істота – чарівний охоронець -  виявляється дуже талановитий і напрочуд мудрий, а ще живий і дуже симпатичний. З’явившись у будинку Даринки і Наталки він стає гарним другом, порадником й організатором різноманітних пустощів. До речі, кумедний чоловічок у своїх діалогах дуже часто використовував  прислів’я та приказки. І тому хлопчикам та дівчатам було запропоновано пограти у гру «Збери до купи». Це означало, що з двох частин потрібно зібрати цілісне прислів’я чи приказку про дружбу.



Домовичок Марини Павленко  полюбляв мистецтво, а саме живопис. Тому  на цьому уроці малеча пригадала давньогрецьких муз, покровительок  поезії, мистецтв і наук. Всі бажаючи мали змогу відчути себе Полігімнією – музою пантоміми.
Останнім штрихом у композиції цього заняття стала розповідь про комп’ютерні віруси – небезпечні створіння, з якими не можна товаришувати і які здатні пошкодити жодний комп’ютер.  Учні дізналися про методами та прийоми, які допоможуть убезпечити ПК від потенційно небезпечних програм та шляхами їх знешкодження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік