25 лютого 2019

Як не заблукати в павутині

Знайомство кібершколяриків школи №14 із сучасною дитячою письменницею  Тетяною Щербаченко пройшло у форматі PRO-сування книги. Бібліотекарі розкрили секрети того, « як не заблукати в павутині ». Адже  одна з її книг називається саме так, бо розкриває дітям світ велетенської інформаційної мережі, яку заведено називати Інтернетом. Окрім цього діти познайомились і з іншими книгами авторки: «Пуп Землі, або як Даринка світ рятувала», «Таємно справа», «День народження», «Моя Ба» та іншими. А ось про те, що окрім білих, чорних, рудих і смугастих котів, бувають ще й сині та зелені,  хлопчики та дівчатка  дізналися вперше з твору «Біла, Синя та інші». Показати свої знання про м’яких пухнастиків учні змогли під час вікторини «Котяче життя від А до Я».



Знайомство з таким видом мистецтва як орігамі мало практичну частину. Діти виготовили власноруч різнокольорових кошенят за мотивами   книги Тетяни Щербаченко. Кожному з них вони вигадали кумедні прізвиська та отримали завдання написати   міні-твір про те, які особливі якості та вміння будуть мати їх улюбленці.


А ось як знайти більше інформації про письменницю та почитати її книги онлайн, діти дізналися з розповіді про пошукові системи мережі Інтернет.  А також отримали відповіді на найпоширеніші питання: як правильно формулювати запити, обирати безпечні сайти та завантажувати необхідні документи  на свій ПК. 
Наступна зустріч відбудеться вже у березні. На цьому занятті  «маленькі кіберята»  познайомляться з творчістю Антона Сіяніки та його  веселковими драконами з планети Дра-Дра. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік