13 лютого 2019

«Трояндове вино» від Валерія Кулика

Напередодні Дня св. Валентина до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітав поет Валерій Кулик, який презентував нову збірку поезій «Трояндове вино». У книгу увійшли вірші, балади, сонети, переклади. Ці поезії про перше кохання, про любов до рідного степу та до життя у всіх його найяскравіших проявах.

Разом з поетом бібліотекар та письменниця Юлія Чернієнко відверто  говорили про кохання з учнями 8 класу гімназії №6 та запропонували їм творче завдання «Зізнання на кольорових серцях». На рожевих  хлопці писали пестливі слова для дівчаток, на червоних юнки створили ніжні звернення до юнаків. Поет-віртуоз  запропонував свій варіант  поетичного звернення до коханої.

Двоє сміливців освідчились у коханні по-сучасному, за допомогою смайликів. Восьмикласниці запрошували хлопців на побачення мовою жестів.

Валерій Кулик розповів про свої перші кроки у поезії – в 6 класі у місцевій газеті надрукували його вірш.  І з тієї пори триває безперервний літературний процес поета. Нині у доробку члена Національної спілки письменників України Валерія Кулика близько двох десятків поетичних книг, три збірки перекладів,  шість книжок ліричних пісень.
Неперевершений майстер поетичного слова привітав бібліотеку із 95-річчям та подарував сонет, присвячений ювілею.
Завершився захід  автограф-сесією  та спільним фото з юними читачами бібліотеки, які долучились до вишуканого поетичного слова Валерія Кулика.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік