04 лютого 2019

В Книгозбірню завітай – з ювілеєм привітай!


День народження у нас, 
Було свято просто клас,
Друзів ми усіх зібрали
І свою бібліотеку з ювілеєм вітали!

Днем народженням Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки вважається 1 лютого 1924 року. Саме в цей день вперше одна з найстаріших дитячих книгозбірень України  відкрила двері для своїх користувачів. 
А сьогодні ми вже святкували 95-річчя. З цієї нагоди було оголошено проведення кастингу ведучих святкової церемонії  привітання під назвою «Бенефіс бібліотеки». Ми шукали яскравих, талановитих і харизматичних особистостей. Та яке ж було здивування гостей на святі, коли замість звичних ведучих почали один за одним з’являтися казкові герої. 
Першою на конкурс прилетіла Баба-Яга, адже дуже сильно бажала стати обличчям бібліотеки. Розважила дітлахів «Шпигунськими іграми», під час яких вони мали впізнати замаскованих казкових персонажів, та влаштувала  міні-шоу «Танцюють усі». 



Сам не очікуючи цього опинився на відборочному турі і славнозвісний пірат Джон Рід. Він  прийняв виклик  та долучився до боротьби за місце ведучого свята. Відповідно і розваги для гостей провів піратські. Діти спробували себе у ролі влучних стрілків під час гри «Лопни кульку». Також, як справжні мореплавці, показали свою вправність у ходьбі по канату із зав’язаними очима.  

Ще один претендент  на роль ведучого виявився із  книги Дерманського – це дракон Омелько. Він дуже зрадів, коли  наші читачі не злякалися його,  і запропонував їм також декілька веселих розваг. За фразою з книги  діти  впізнавали казкового персонажа, що святкував свій день народження на сторінках книги. Потім вони розгадували загадки та збирали ягоди для святкового пирога. 


І нарешті, з’явився   останній бажаючий стати ведучим свята, якого люблять усі: і діти, і дорослі – Кіт Леопольд. Разом з хлопчиками та дівчатками він влаштував танцювальну котовасію під запальні та популярні мелодії. 

Як прийнято на день народження, наші гості прийшли на свято з подарунками: від тріо сестер Демидась чудове виконання пісень, від  ансамблю танцю «Первоцвіт»  запальні хореографічні композиції, від  активних читачів були малюнки, вітальні листівки, вірші  та книжечки. 




По завершенню святкової програми на усіх чекало  солоденьке частування.  А протягом святкування ювілею, всі бажаючі мали чудову нагоду сфотографуватися на згадку у бібліотечній фотозоні.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік