13 лютого 2019

Тарас Микитчак у Херсоні

13 грудня учні шкіл № 50, № 52, № 53 мали унікальну можливість поспілкуватися із львівським письменником Тарасом Микитчаком. Гість наочно розповів про фантастичні пригоди своєї героїні дівчинки Дзвінки на прізвисько Джмеленя та її приятеля Дмитрика.


Перша пригода трапилася із ними у власному ж будинку, який обсіли злидні. Автор детально розказав про кожну зі злих істот, які кривдять людям, та їх володарку Марену. Наступні історії трапилися із дітьми під час канікул: на Канікульному озері, у Чивчинському лісі, в Криму. Дзвінка-Джмеленя і Дмитрик-Хитрик зустрілися з водяниками, русалкою, останнім в Україні однорогом, побачили на власні очі легендарне дерево Ву.
Школярі залюбки вислухали всі розповіді Тараса Микитчака про власні книжки, активно задавали запитання, а також переглянули кілька мультфільмів із серії «Легенди України», сценарії до яких він написав.
Гість прихопив із собою яскраві ілюстрації до кожної книжки, які допомагала розмальовувати його молодша дочка.



Діти залюбки ставили письменнику запитання, підказували сюжети для наступних книг, вставали у чергу за автографами, а також фотографувалися напам’ять.
Вражений теплим прийомом, Тарас Микитчак пообіцяв приїхати до Херсону іще, щоб презентувати свої нові книжки із пригодами дівчинки-непосидька Дзвінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік