27 лютого 2019

Доторкнутися до прекрасного світу живопису

Бібліотекарі відділу естетичного виховання та сектору документів іноземними мовами Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали у гості до учнів 9-го класу з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонського ліцею Херсонської обласної ради на урок з теми "Шедеври імпресіонізму".


Бібліотекарі познайомили учнів з видатними художниками цього жанру Едгаром Дега, Огюстом Ренуаром та Анрі Тулуз-Лотреком. Разом ми описували зображених героїв, моделювали їхню поведінку, описували коло друзів та професійну діяльність, складали фіктивні історії з життя героїв. Щоб сюжет каритн став більш зрозумілим та легким для сприйняття, ми озвучували сцени музичними фрагментами, або навіть самі обирали мелодіїї під танці в картинах Ренуара.

Ми намагалися спілкуватися іноземними мовами - німецькою та читали інформацію з енциклопедії англійською мовою. І, хоча, учні 9-го класу вивчають лише перший рік німецьку як другу іноземну, але форми роботи з живописом їм сподобалися. Адже вони могли фантазувати та самостійно визначати характер та поведінку зображених персонажів.
Дякуємо керівництву ліцея та особисто викладача предмету "Світове мистецтво" Світлана Валеріївну Фертак за активну співпрацю з бібліотекою та підтримку наших проектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік