12 лютого 2019

Письменник. Вчений. Сценарист.

У Херсон завітала цікава та творча особистість: львівський письменник, лауреат VII літературного конкурсу «Коронація слова», кандидат біологічних наук, сценарист мультфільмів для дітей, - талановитий Тарас Микітчак.
Серію зустрічей з Тарасем Микітчаком відкрили учні 4-х класів гімназії №3. Спочатку читачі познайомились з головною героїнею Джмеленям, дізналися про історію створення книг, написаних у співавторстві з дружиною Галиною та довідались цікавинки кожної нової пригоди, а їх вже написано аж чотири! Все це відбувалось у супроводі яскравих інтерактивних малюнків, створених автором.



Цікавились діти і науковою роботою гостя, адже екологічна грамотність, подорожі Карпатами, дослідження і захист озер, яким безпосередньо він займається, стосується сьогодні кожного, навіть маленького школяра. І звісно ж, не забули про  мультфільми, Тарас Микітчак  протягом 10-и років співпрацює з анімаційною компанією «АРТ-Відео» і є сценаристом великої кількості мультфільмів для дітей. Переважно мультфільми присвячені темі культури та звичаїв українського народу, його загадковим легендам і міфологічним істотам.   Переглянувши декілька серій, діти зрозуміли, як багато цікавого вони ще не знали! Запитання гостю, автографи і спільні фото на згадку тривали би ще довго, аби не інші зустрічі…



Наступними в цей день чекали на творчу зустріч учні 5-х класів НВК «Школа гуманітарної праці». Книги та читання цікавило дітей найбільше! 

Як швидко росте головна героїня? Скільки книжок всього планується написати? Які книги читав в дитинстві автор? Десятки питань лунали майже годину! 
Діти перевірили свої знання у вікторині «Дива Карпат» і допоміг їм у цьому, звичайно ж, Тарас Микітчак.  Переглянувши цікаві і повчальні мультфільми, діти ще раз згадали про відповідальність за свій рідний край та природні багатства всієї України.
Книги з автографами від автора та спільні фото, сподіваємось,стануть добрим нагадуванням ще й того, що найціннішим багатством є спілкування, цікаві зустрічі і найголовніше - люди, особливо такі талановиті та унікальні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік