17 квітня 2019

"Бібліотеки у медіасередовищі: навчання, навігація, контент"

Науково-методична конференція "Школа і бібліотека: інтеграція медіаосвітніх практик" продовжила роботу у секційному форматі. Робота секції "Бібліотеки у медіасередовищі: навчання, навігація, контент" розпочалась із театралізованої презентації для учасників конференції веб-проекту "Проекції долі Миколи Куліша".
Змінивши локацію, в ігровій залі центру "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" бібліотечні працівники продовжили обговорення основної теми конференції.
Романченко Олена Леонідівна, заступник директора Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна, виступила з оглядом практики своєї бібліотеки у справі виховання компетентного і творчого медіа-користувача, а також поділилась своїми роздумами щодо викликів, відповіді на які можуть і повинні знайти бібліотеки в сучасному світі, аби стати для нової генерації важливими і надійними чинниками медійного простору. 

Волошенюк Оксана Валеріївна, менеджер медіаосвітніх програм Академії української преси, презентувала учасникам конференції - бібліотечним працівникам - обширне коло практичних посібників, збірників матеріалів, навчальних програм, адресованих медіапедагогам. До речі, у електронному форматі практично всі вони доступні на веб-сайті АУП.

Кисельова Сніжана Валеріївна, завідувач відділу каталогізації Національної бібліотеки України для дітей, представила огляд ресурсів та розробок на допомогу медіаосвітній діяльності бібліотек - як створених працівниками головної дитячої книгозбірні країни, так і з доробку інших обласних бібліотек для дітей.

Доробок Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки був презентований у виступах Ковач Ірини Миколаївни, завідувача медіа-центру, керівника медіаклубу "NaVi" (саме про роботу клубу, зокрема проведений у березні підсумковий воркшоп, організований в рамках проекту спільно з центром "Вікно в Америку для майбутніх лідерів"), та Ліпкіної Альони Григорівни, головного бібліотекаря відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів - "Медіаіграшка як ефективний засіб роботи з читачами молодшого віку".
***
Учасники секції мали нагоду сьогодні також у блоці програми "Дебюти. Презентації. Прем'єри" ознайомитись із оглядом новинок українського книговидавництва, який підготувала й провела директор книготорговельної фірми "Учбова книга" Лісова Ганна Валеріївна,
а також стати учасниками зустрічі-презентації дебютної книги херсонської письменниці і нашої колеги Юлії Чернієнко "Помста", що побачила світ у видавництві "Академія" (серія "Про і для підлітків").

Захід проведено за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), у рамках реалізації проекту центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік