02 квітня 2019

Простір та проекти сучасної дитячої бібліотеки

2 квітня, у день народження великого казкаря Г. Х. Андерсена, відзначається Міжнародний день дитячої книги. Це свято існує з 1967 року за ініціативи та підтримки Міжнародної ради з дитячої книги.
І саме в цей день Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки гостинно зустрічала учасників курсів підвищення кваліфікації, що проходять фахове навчання у Херсонській академії неперервної освіти.
Вчителям-вихователям груп продовженого дня загальноосвітніх закладів середньої освіти бібліотекарі запропонували професійну екскурсію книгозбірнею та декілька виступів із досвіду власної роботи по залучення дітей до систематичного читання.
Завідуюча відділом обслуговування читачів 5-9 класів Вікторія Сломчинська розповіла про інтерактивні форми роботи, проекти і програми у виступі «Бібліотека для генерації Google».
Наталя Крижановська, завідуюча відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, поділилася досвідом роботи і представила програми підтримки дитячого читання та інноваційні форми роботи з дітьми молодшого шкільного віку, а саме: літературний футбол, математичний морський бій, мовознавче поле див та розробки  різноманітних інтелектуальних ігор.
Головний бібліотекар з масової роботи молодшого відділу Альона Ліпкіна презентувала електроні ресурси бібліотеки: "Ігродром", "Ігри патріотів Херсонщини" та бібліографічні іграшки у веб-форматі.
А Наталя Кацарська, завідуюча сектором абонемента, запропонувала учасникам заходу огляд-рекламу «Бестселер у кадрі». Такі зустрічі дають унікальну можливість педагогам більше дізнатися про можливості бібліотеки та підвищити свій професійний рівень, а бібліотекарям - вивірити свою діяльність із інформаційними потребами вчителів і школярів. Дякуємо за співпрацю, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік