09 квітня 2019

Країна казкова, країна книжкова!

Що потрібно зробити дитині, щоб стати справжнім читачем? Це питання завжди турбує не тільки бібліотекарів, а й батьків та вчителів. По-перше  слід наполегливо розвивати бажання до здобуття нових знань, уміння зосереджуватись на тому, що читаєш, по-друге виховувати старанність і терпіння, волю та охайність, працездатність. А ще просто завітати до молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.


Саме так учинили школярі ЗОШ№5 разом з батьками та своїм першим вчителем. Першокласники щойно завершили вивчати Буквар, навчились читати, писати, рахувати і мали неабияке бажання довести, що вже можуть стати справжніми читачами. Але одного бажання замало. Дітлахам потрібно було подолати деякі випробування, які для них підготували бібліотекарі. Справжній «дорослий» читач повинен самостійно збиратися до школи, знатися на казках, мати чудову інтуїцію та отримувати тільки гарні оцінки.


А маленьких читайликів нашої бібліотеки зазвичай зустрічає і допомагає стати на вірний читацький шлях охоронець книжкових полиць - Домовичок.


Він, хоч і справжній вартовий, але дуже полюбляє бавитись з дітьми і проводити для них безліч кумедних конкурсів. Тож і цього разу сталося саме так. Загадки, лабіринти, ребуси – все було під силу розв’язати юним всезнайкам. А найголовніше, що вразило Домовичка, це сюрприз, який приготували для нього наші гості.

Зробивши довгий ланцюг із літер, кожен присутній розповів віршика на певну букву. Заздалегідь приготовлені поезії були дуже «смачненькими», бо розповідали про різні ласощі, які подобаються Домовичку. А по завершенню свята відбулася розмова про бережне ставлення до книжок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік