21 квітня 2019

Пізнання світу мистецтвом

Саме цього тижня у НВК №15 проходив Тиждень мистецтва. Бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для учнів 2-5-х класів НВК 15 підготували низку заходів. Діти стали учасниками бібліотечних уроків «Знайомтесь, Мистецтво!», «Де живуть музи?».


Необхідність творити прекрасне, захоплюватися красою та гармонією оточуючого світу закладена самою Природою, саме тому мистецтво не застаріває. Створені сотні і тисячі років тому твори: картини, скульптури, споруди – хвилюють нас і сьогодні своєю красою і досконалістю. 
Обговорюючи, які вони знають світові шедеври, учні схвильовано розповідали про трагічні новини у Франції, де пожежа частково зруйнувала знаковий символ міста - собор Паризької Богоматері.
Школярі познайомилися з міфами Древньої Греції, у яких розповідається про муз, що стали покровительками мистецтва та якими видами вони опікувалися.
Учні познайомилися зі справжніми чарівниками, які вміють бачити красу світу довкола та створювати зі звичайних речей незвичайні світи – художниками.
А практично діти виконали замальовки різних предметів. 
Багато книг про світ мистецтва чекають на вас, діти, у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Ракша Анжела,
завідувач відділом естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік