22 квітня 2019

Українознавча суперечка маленьких патріотів

Протягом багатьох століть на теренах України творилась величезна історія та самобутня культура, формувались яскраві народні звичаї та  традиції. З покоління в покоління передавались ці знання та надбання. 
Сьогодні у молодшому відділі нашої бібліотеки зібралися учні 3та 4 класів школи №16 аби влаштувати справжній етнобатл. Команда хлопців та команда дівчат  спробували з’ясувати, хто краще знає історію, культуру та фольклор нашої нашого народу. 


На учасників змагань чекало дев’ять раундів запеклої боротьби. Знання українських народних казок, приказок та прислів’їв  учасники показали під час конкурсу «Відповідай – картинку обирай» під час якого потрібно було давати відповіді на запитання, обираючи одну картинку з-поміж запропонованих. Так ми згадали, хто свині не товариш, кого задля клопоту купила баба, який листочок вхопила Коза-Дереза, коли бігла через місточок та кого в народних казках називають Братиком.



Весело та швидко пройшов конкурс  «Разом. Швидко. Правильно», під час якого потрібно було скласти із букв слова-відповіді на запитання, які стосувались побуту українців.
Разом, швидко і без помилок команди  повинні були проговорити  скоромовку, виконуючи завдання раунду «Розмовна прокачка».



Задіяти усю свою фантазію та креатив довелося під завдання  «Показуха». Адже, аби показати  команді фразеологізми так, щоб вона якнайшвидше відгадала їх, треба було докласти максимум зусиль.
Відчути себе  стилістами національного вбрання як хлопчики, так і дівчата змогли у конкурсі «Обмін ролями», тому що довелося обирати серед запропонованого одягу лише те, що входить до обов’язкових елементів народного костюму. Особливістю було те, що чоловічі образ створювали дівчата, а жіночий – хлопці.
Боротьба вийшла у нас запеклою, але дружньою. Сьогодні перемогу здобули дівчата. Хлопці  трохи засмутились, але наполягли на реваншові та пообіцяли, що наступного разу обов’язково  будуть переможцями.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік