01 квітня 2019

Сім’ю згуртує книжкова мудрість

Народна мудрість говорить: „На землі існує три головні цінності, три дива: хліб, щоб народ завжди був здоровий, сильний; жінка, щоб не обривалася нитка життя; книга, щоб не обривався  зв’язок  часів”. І це чудово, що є родини в яких одне із чудес, вічне джерело знань – книга – займає особливе місце.
Щороку, в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання, у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулося свято - сімейні змагання з дружного читання «Книга. Дитина. Родина». Цей захід зібрав як вже постійних та активних читачів, так і тих, хто нещодавно приєднався до когорти поціновувачів родинного читання та дозвілля у бібліотеці.

На святі відбулося знайомство з родинами, адже кожна команда мала спершу представити себе. А потім на учасників свята чекала пізнавально-розважальна гра, під час якої діти і батьки обирали категорію запитань та кількість балів,  що хотіли б отримати у разі правильної відповіді. 
Так, наприклад, під час вибору завдань з розділу  «Вустами малюка» треба було здогадатися, про що йде мова за підказками, які звісно ж  були озвучені дітьми.
«Стопкадр» - ця категорія була розрахована здебільшого на дорослих. Необхідно було переглянути відеофрагмент дитячого кінофільму та назвати книгу, за мотивам  якої його було знято.

Зацікавили  та розвеселили родини  завдання з категорій  «Перевертунчики»,  де назви  казок були  перевернуті навпаки, «Ми всі родом з дитинства»,  де за дитячими фото  треба було впізнати відомих людей кіно та шоу-бізнесу, та «ДО-МІ-СОЛЬка» - під час якої команди співали пісні з відомих мультиків.
«Казковий крокодил» - це завдання, які були «розібрані» в першу чергу. Адже учасники із  задоволенням впізнавали назви казок, які показували капітани команд лише за допомогою міміки та жестів.

Також на ігровому полі були «Чорні скрині», які можна було обирати, коли хотілося пограти у рухливі конкурси та заробити додаткові бали.  
Всі члени родини мають завжди  підтримувати  та допомагати один одному. От і розвага «Сіамські близнюки» додала  злагодженості у спільні справи, бо маючи лише одну вільну руку треба було разом вирізати  геометричну фігуру з паперу. 


А яка ж сім’я без міцних обіймів? Тож гра «Вибухові обіймашки» показала усю міць та силу родинних зв’язків та любові, адже не так вже і легко було лопнути кульку, що знаходилась між учасниками. 
Переможці  та всі учасники отримали заряд позитивного настрою, неперевершені емоції, дипломи та подарунки. 

 
Ми ж маємо надію, що такі свята дадуть  чудові плоди в майбутньому, а читання й надалі приноситиме підростаючому поколінню естетичне задоволення й радість пізнання.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік