01 квітня 2019

П’ятнадцять книжок у скриню читача, або Нові пригоди бібліопіратів


Хочеться, щоб у Вашої дитини було особливе свято? День народження, який не забудеться? Але як цього можна досягти? Кафе і атракціони – все це вже було?
Стрілянина, догонялки – набридли навіть дитині і не розвивають її ?
Тоді потрібно звернути увагу на незвичайне свято нового формату –
тематичний квест у бібліотеці.
Саме таку незабутню пригоду у піратському стилі влаштували працівники молодшого відділу  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для свого постійного читача та його друзів у День сміху -  1 квітня.
Враховуючи особливість цього дня,  жартів і сміху вистачило усім!
Не очікуючи ніякого підступу,  діти готувалися до привітань, аж раптом з’явилася піратка Джоана Рід і оголосила позачергові збори з приводу прийняття у свої ряди новачків.
Аби підтвердити свою готовність бути справжніми піратами і вирушити на пошуки скарбу, претенденти подолали ряд випробувань: вправно пройшли по канату із зав’язаними очима, влучно попали у ціль та розгадали  найскладніші піратські загадки.
Після цього відбулася посвята, проголошення клятви , отримання   головних атрибутів «морських розбійників»  - бандани з Веселим Роджером та частинки карти скарбів.
Тож тут і розпочалися пригоди бібліопіратів  на острові  Знань. Треба було за підказками знайти ще 6 частинок карти, яка вказувала місце сховку скарбу для іменинника. Що тільки не прийшлося подолати нашій команді?!
Отримавши чорну мітку, вступили у битву з морськими чудовиськами.
Кожен з учасників обирав  монстра-супротивника і виконував  завдання, яке було написане на мітці. Після цього монстр вважався переможеним.
Відважний капітан-іменинник Максим рятував людей за бортом, яких змило хвилею під час шторму.
Влаштовували піратські танці «Адмірал на борту».  Згадували пісні про піратів , розбійників та всіляких лиходіїв. В’язали та розплутували  «живі» морські вузли. 
А на одному із островів перетнулися з іншою іменинницею. І, як годиться за піратським звичаєм, привітали і її з днем народження.
Зібравши усі частинку карти ми знайшли скриню зі скарбом – це частування для справжній «морських вовків».
Тож, як завжди, День народження у бібліотеці запам’ятається нашим гостям веселощами, іграми, забавами та дзвінким сміхом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік