03 квітня 2019

Чарівник з парасолькою

Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнано Г. К. Андерсена, автора всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих: «Снігова королева», «Гидке каченя», «Кресало» та інших. Його казки перекладені більш ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, балетів. В день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги. 
З нагоди свята молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової чайки запросив учнів 4 класу школи № 13 здійснити Андерсен-тур  відомими та малознаними казками цього дитячого письменника.


А допомагала нам у в віртуальній подорожі велика барвиста чарівна парасолька. На  різнокольорових частинках були  ілюстрації з  улюблених  андерсенівських казок та кульки, обираючи які діти виконували різні цікаві завдання.  


Юні мандрівники з’ясовували, хто здатен керувати дитячими снами за допомогою пристрою для захисту у негоду, хто змайстрував такі чудові речі, як горщик з бубонцями і музичний інструмент-тріскачку та кого чари злої королеви позбавили людської подоби. А ще знаходили власників загублених речей та впізнавали казки за ілюстраціями.  
Коли Оле-Лукойє розкривав над дітьми свою чарівну парасольку, вони бачили кольорові сни. А наша веселкова парасолька подарувала читайликам незабутні враження, емоції, чарівні пригоди стежками країни казок Андерсена.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік