01 жовтня 2020

Нова книга письменника і журналіста

Нещодавно у  Херсонській школі №52 відбулась зустріч десятикласників з відомим письменником, заслуженим журналістом України, почесним громадянином Херсона Анатолієм Марущаком, який презентував новий роман-тетралогію (з чотирьох книжок) «Вибух терміта».


Герой роману Гнат Дорошенко подорожує по 11 країнах Європи і Африки. Це дозволило учням самим взяти участь у мандрівках, ставлячи різноманітні питання щодо історичних подій наприкінці 18 століття, політичного розвитку старого континенту. На зустріч прийшли десятикласники, які не байдужі до творчості. Тому їм було цікаво дізнатися про знаменитих людей, котрі жили в ту епоху і потрапили на сторінки роману «Вибух терміта». Це геніальний композитор Вольфганг Амадей Моцарт, найвідоміший поет століття Йоганн Вольфганг Гете, один з кращих художників світу Франсіско Гойа. 


Діти і самі відповідали на запитання автора, що стосувались мистецтва, географії, історії. Подій і пригод на сторінках тетралогії так багато, що ніхто не нудьгував, коли Анатолій Марущак розповідав про найяскравіші з них. Наприкінці презентації роману на зміну прози прийшли вірші автора в його виконанні. 



Особлива атмосфера панувала до останньої секунди зустрічі, яку за традицією  завершила  невеличка фотосесія. На згадку про спілкування Анатолій Марущак подарував шкільній бібліотеці свої прозові і поетичні твори з автографом.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік