27 жовтня 2020

Парад казок братів Грімм

Хто сказав, що казки цікаві лише дітям? Казки дуже мудрі, і тому їх рекомендовано читати і дорослим, і дітям. Тим паче, що брати Грімм публікували казки саме для дорослих, адже в них висміювалися усі проблеми суспільства та людські вади, такі як жадібність, зарозумілість та підступність. Розібратися з казками братів ми запропонували студентам 2-го курсу кафедри теорії та практики галузевого перекладу  факультету МЕВ Херсонського національного технічного університету. Студенти вивчають німецьку мову, тому і літературний парад ми підготували німецькою.


Разом зі студентами та їхнім викладачем Козоріз І.С. ми ще раз повторили біографію найвідоміших братів у світі, згадали назви найпопулярніших казок, розгадували кросворди, описували казкових героїв, складали розпорядок дня Кота у чоботях, вживаючи складний минулий час німецьких дієслів.

Не усі знають, що головною туристичною атракцією Німеччини вважається «Дорога казок», яка проходить вздовж Рейну, і кожна зупинка цієї дороги пов’язана з певною казкою або казковими персонажами, це і замок Сплячої красуні і колодязь пані Хурделиці, місто Бремен з його музикантами та млин, де жив Кіт у чоботях. Студенти переглянули захоплюючий рекламний фільм про цю «Дорогу казок» з прекрасними краєвидами та туристичними пропозиціями.

Дякуємо студентам та їхньому викладачу за чудову роботу, неймовірні емоції та фантазію, яку вони виявили під час заходу. Бажаємо успіхів у навчанні та сподіваємося на подальшу співпрацю. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік