26 жовтня 2020

Час на книгу! Де його шукати?

Ніхто не буде сперечатися про користь читання дітям. Але коли справа доходить до того, що треба читати своїй дитині, більшість батьків вистачає лише на нетривале читання перед сном. Звичайно, зустрічаються батьки, які читають по два і навіть по три години на день, але це, скоріше, виняток, ніж правило.

На перший погляд здається, що читати годину на день для зайнятої мами чи тата – нереально. Однак при правильному виборі літературних творів і часу для читання можна «викроїти» цей час. Прекрасно уявляючи завантажені будні сучасних батьків, недільного дня у молодшому відділі під час зустрічі у батьківській школі не звучало ніякої загальної теорії - тільки працюючі дії.

В першу чергу ми розібрали правило  «три рази в день по 20 хвилин», адже саме стільки часу діти здатні утримувати увагу на книзі, а батьки - читати, не замислюючись про кількість справ, які ще потрібно зробити. Бібліотекарем були представлені книги для ранкового прочитання, денної чи вечірньої прогулянки  та  історії перед сном. 

Не менш вагомими стали і «знахідки» у цьому питання присутніх батьків, адже кожному з них було чим поділитися та порадити іншим.

Ще Сократ говорив, що хто хоче - шукає можливості, хто не хоче - шукає причини. Тож не шукайте причини, а просто беріть до рук книжку і читайте зі своїм дітьми кожну вільну хвилину! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік