26 жовтня 2020

Про вибір книги з мистецтва для вашої дитини

Батьки маленьких читачів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки недільного дня на засіданні «Школи батьків», яка проходила у відділі естетичного виховання, познайомилися з літературними новинками, які допоможуть їхнім дітям пізнавати світ прекрасного. 

Бібліотекар розповіла, що знайомство з мистецтвом починається з раннього дитинства і триває протягом усього життя. І саме від умілого керівництва з боку дорослих залежить розвиток творчих здібностей маленької дитини. Найважливішою умовою при організації  занять вдома є створення загальної атмосфери творчості, доброзичливості, свободи.  Все це сприяє  формуванню уяви, емоцій дитини, сприяє розвитку дрібної моторики,  виховує творчу особистість.

Запропоновані бібліотекарем книги та журнали стануть в нагоді батькам, щоб допомогти дітям пізнати світ музики, театру, архітектури, познайомлять з шедеврами і маловідомими творами художників, музикантів, навчать або підкажуть ідею виготовлення цікавих поробок у різноманітних техніках, допоможуть розібратися у бурхливому морі сучасних термінів та матеріалів.


Щоб виховати маленького читача творчою особистістю бібліотека для дітей пропонує скористатися бібліотечним простором – залучити дітей до участі у клубних об’єднаннях, серед яких є студії творчого самовираження «Мій світ» та літературного театру «Чеширський кіт». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік