13 жовтня 2020

«Ми відповідальні за тих, кого приручили…»

Наш дивний світ такий, як казка:

Он в небі хмаронька пливе,-

Тож бережи його, будь-ласка,

Все в ньому гарне і живе!

 

Антуан де Сент-Екзюпері

У цей нестабільний, психологічно-напружений час кожен із нас хоче  мати поряд із собою справжнього друга, який у будь-якій ситуації підтримає та розрадить. Саме тому велику популярність здобуває захоплення домашніми тваринами, які приносять спокій та рівновагу своїм господарям. Крім того, в останні роки в світі актуальним стає лікування тваринами - точніше, лікування за участю тварин, яке бере свій початок з епохи мезоліта. І саме про роль та вплив тварин та організм людини говорили із  семикласниками школи №52 під час заходу «Ми відповідальні за тих, кого приручили!» 


Із великим зацікавленням діти обговорювали із бібліотекарем  методи зцілення людей продуктами  життєдіяльності тварин: медом, отрутою, молоком, прополісом і т.д. Як виявилося, тварини уміють лікувати і своєю «душею». Таке лікування називається «animal therapy» (тваринотерапія) або зоотерапія. Після продуктивного діалогу учасники заходу пограли у пізнавальну вікторину, під час якої пригадали: дельфінотерапію,  апітотерапію, герудотерапію,  іпотерапію, фелінотерапію та інші методи лікування.




Також бібліотекар презентувала семикласникам тематичний огляд  книг, герої яких пройшли неймовірний шлях зцілення за допомогою тварин.


Упродовж усієї зустрічі  всі учасники дійшли спільної думки про те, що дбайливе відношення до тварин обов'язково доставить радість і вам, і вихованцю, а це, в свою чергу, позитивно відгукнеться на стані здоров'я і настрої.

Ми хочемо щоб наші діти виросли добрими та чуйними, щоб відчували радість від піклування про природу,  частиною якої є брати наші менші – тварини!

Наприкінці заходу бібліотекар сектору абонемента провела віртуальну подорож Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки. Розповіла про кожний відділ та пізнавально-розважальні клуби для школярів, зробила огляд нових надходжень. Для підлітків було підібрано тематичну літературу, актуальну для їх віку: про дружбу та конфлікти, про подорожі та захоплюючі пригоди, про падіння та злети. Діти з великим захопленням слухали інформацію, задавали питання, та, в свою чергу, ділилися враженнями від прочитаних ними книг.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік