13 жовтня 2020

Живи без шкоди для природи

Кожного року у школах нашого міста в жовтні місяці проходить місячник Екології. Екологічне виховання це систематична діяльність шкіл, яка спрямована на розвиток в учнів екологічної культури. Його завдання полягає у формуванні екологічних знань, вихованні любові до природи, прагненні берегти, примножувати її, формуванні вміння і навичок діяльності в природі. До цього напрямку роботи долучилися і працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. 

На сьогоднішній день у таких навчальних закладах, як школа №4,27, 44, 45, пройшла демонстрація бібліотечної гри «Живи без шкоди для природи» - екологічні хрестики-нулики.

На її початку школярі молодших класів знайомляться з такими поняттями, як екологія, флора та фауна. Далі презентується Червона книга України та  категорії – розділи, з яких вона складається, на екрані при цьому з’являються  представники зниклих тварин, зникаючих, вразливих, рідкісних, невизначених, недостатньо відомих та відновлених.

Саме ігрове поле складається з дев’яти секторів по чотири запитання в кожному. Суть гри – правильно виконати завдання та якомога швидше розмістити три відповідних знаки чи то хрестики, чи то нулики в горизонтальному, вертикальному чи діагональному ряду. Всі запитання стосувалися навколишнього середовища, рослинного та тваринного світу, явищ природи.

На завершення кожен з присутніх мав можливість трьома реченнями висловити свою думку що до власних дій збереження навколишнього середовища.

Тож через таку ігрову діяльність ми намагаємось розширити кругозір дітей, залучити в природоохоронну працю велику кількість школярів, допомагаємо виховувати в дітях відчуття відповідальності за стан рідної природи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік