19 жовтня 2020

Секрети їжі для чемпіонів

Чергове засідання недільного клубу «Бібліокафе» було приурочене важливому потрійному святу: Дню захисника України, Дню українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, яке щорічно відзначають 14 жовтня. Бібліотекар познайомила дітей з історією цих свят та більш детально зупинилася на темі «Козацтво», якій належить особливе місце в історії України. 


В пам’яті нашого народу є багато героїчних сторінок, найцікавішою з яких є історія запорізького козацтва. Діти згадали про зародження Січі, видатних і славних гетьманів України та про тактику ведення бою, а особливий акцент був зроблений на раціоні харчування козаків та їх розвагах (адже, козаки не тільки воювали, але й мали змогу розважатися та грати в цікаві ігри).

 



Клубівці дізналися про те, що в основі меню козаків були: куліш, потапці, узвар, галушки та велике різноманіття страв з риби. Діти відгадували інгредієнти, які входили до згаданих наїдків. Також, завзято «ловили рибу», слухали цікаві факти про козацьку добу, відгадували загадки.





Наприкінці заходу усі учасники дійшли висновку - в душі кожного українця живе козацьких дух, який допоможе витримати будь-які перешкоди і готовий боротися до останнього за рідну землю. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік