19 жовтня 2020

Сходинками природи: грай, вивчай, пізнавай!

Неділя, а отже веселі та цікаві зустрічі в розвиваючій студії для дошкільників «Бібліомалята» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки продовжуються.

Цього тижня юні читачі подорожували дивовижним світом тварин, продовжуючи збагачувати знання про навколишній світ за наступними напрямками: 

  • життя тварин в зоопарку;
  • водойми та їх мешканці;
  • пернаті друзі: зимуючі та перелітні птахи.

Під час заняття знання про тварин діти отримують через книгу і картинку, розповідь дорослого і мультфільм. Так, відвідуючи віртуальний зоопарк в медіа-центрі,  дитина вчиться не тільки дивитися, а й бачити, не тільки слухати, а й чути. Вчиться розуміти залежність між зовнішнім виглядом тварини, її звичками і місцем існування, особливостями харчування. Спостереження допомагає дітям глибше знайомитися зі світом тварин і проявляти своє уважне ставлення до нього.

Чудова дидактична гра «Знайди пташку» у відділі естетичного виховання, після якої діти запам’ятають назви птахів і легко розподілятимуть їх на перелітних і осілих.


Бібліотекар  сектору періодичних видань не тільки ознайомила дітей з мешканцями морів, озер, річок, а й запросила бібліомалят до творчої  роботи – створення «золотої рибки».

На наступних заняттях розвиваючій студії для дошкільників «Бібліомалята», ми продовжимо виховувати інтерес до природи, розуміння поведінки і звичок тварин і добре ставлення до всього живого.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік