22 жовтня 2020

З книгою в канікули сумувати ніколи

Ось і настав перший день осінніх канікул для школярів. Та хоч вони і короткі, провести їх, звичайно ж, хочеться яскраво та весело у колі друзів. Зробити цей час саме таким допомагає бібліотека, де можна не тільки прочитати улюблені книги, а й пограти та навчитися чогось нового. 

Тож, для вихованців пришкільного табору «Сонечко»  сьогодні бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки влаштували сповнену цікавими враженнями низку пізнавально-розважальних заходів.

Правила користування бібліотекою, норми поводження з книгою діти пригадали під час бібліо-лото «З торбинки дядечка Запитайлика» у молодшому відділі. А ще у цій грі на учасників чекали завдання з категорій «Загадки», «Ребуси», «Казковий нон-стоп», «Мудрослів'я», «Книжка з книжки» та багато цікавинок з історії книгозбірень світу. Змагання відбувалося жваво та завзято. 


Не менш важливим під час канікул є і дотримання правил дорожнього руху. Саме ця тема і була розкрита під час заходу у секторі періодичних видань. Під час вікторини бібліотекар разом з дітьми пригадали основні правила поводження на дорозі. А гра «Світлофор» стала практичним завданням, адже треба було розібрати ситуації, використовуючи сигнали світлофора.

У вільний від навчання час діти фантазують та уявляють себе мандрівниками до різних чарівних світів та часових просторів. І сьогодні їм вдалося завдяки перегляду мультфільму у Медіа-центрі побувати у найзагадковішому світі динозаврів.

У читальній залі для маленьких гостей була проведена екологічна гра «Наш дім Земля», яка розкрила перед ними найважливіші проблеми сьогодення нашої планети та шляхи їх вирішення.

А як же провести канікули без ігор на комп’ютері? Для сучасних дітей це майже неможливо. Тому  бібліотекарі у відділі Інтернет-послуг розповіли про історію створення комп’ютерних ігор та здійснили огляд найпопулярніших із них для дітей їхнього віку.

А доповнити та урізноманітнити час канікул, звичайно ж, зможуть цікаві книги, з якими діти познайомились під час інтерактивних ігор-оглядів «Світ незвичайних книг» і «Добрі книжки для теплої осені» на абонементі. 


Тож, ми впевнені, що нам вдалося налаштувати дітей на проведення канікул змістовно, корисно, активно, а головне безпечно. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік