26 жовтня 2020

Стежками добра

Неділя в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки – час, коли можна провести день з користю та дізнатися багато цікавого для себе, а згодом поділитися цими знаннями з іншим. Бригада бібліотечних волонтерів «Розумашки» під час чергових зборів підняла питання толерантності.

Гарне ставлення один до одного, розуміння, терпіння - це саме те, чого так бракує сьогодні людям. Для того, щоб досягти успіху у власному житті, маємо бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні, цінувати кожну людину, як особистість, поважати її думки, почуття. А формувати  таке ставлення необхідно вже з малих років. Одним з головних джерел корисної інформації є книжка, адже літературні твори мають, звичайно, і повчальний характер.

Активісти, читали казку «Гидке каченя» та аналізували дії кожного персонажа. Також, присутні згадували, гарні вчинки, якими вони пишаються. Грали в гру «Асоціація» ( на кожну літеру свого імені називали ввічливі слова). Під кінець дітям були поставлені питання для закріплення теми та, таким чином,  було складено портрет толерантної особистості.

Сформувати у дітей відповідальність за взаємовідносини з оточуючими –  основне завдання наших волонтерів, з яким вони сьогодні справились на всі сто відсотків. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік