19 жовтня 2020

Перші успіхи та досягнення у вивченні німецької мови

Недільні засідання німецькомовних клубів впевнено прямують до своєї мети – збагатити  знання мови та розширити свій світогляд. Ми пропонуємо учасникам клубів читати твори сучасної та класичної німецькомовної літератури, з яких можна черпати інформацію про життя підлітків у Німеччині, проблеми інтеграції іноземців у німецьке суспільство та багато інших соціальних проблем.

Учасники клубу «Давайте вчити німецьку разом» завершили читання розповіді про життя німецьких підлітків та  захоплення футболом. У даному творі підіймається також проблема мігрантів та їхня інтеграція у німецьке суспільство. Працюючи над твором, читачі бібліотеки отримали багато інформації з географії, історії та розвитку спорту у Німеччині, збагатили лексичний запас «футбольною» лексикою та розширили знання країнознавчого характеру, а саме познайомилися з федеративною землею Північнорейнська Вестфалія.


Клуб з вивчення мови для початківців читає розповідь про життя Франца із Мюнхена, а це південна земля Німеччини – Баварія. Учасники клубу слідкують за тим, як розвиваються події у житті юнака, який живе в селі, але мріє про Мюнхен, одне з трьох найбільших міст Німеччини. В житті Франца також є кохання – сільська дівчина Марія. Усім цікаво чи залишиться Франц у селі заради великого кохання, чи вирушить у місто заради великої мрії.


Наші малюки завершили вивчення теми «Пори року та погода».  Заключне заняття з цієї теми було досить напруженим, адже ми намагалися згадати увесь матеріал, який вчили три тижні поспіль. Це і дні тижня, і назви місяців та пір року, природні явища та опис погоди. Сьогодні вже навіть перетворювали іменники на прикметники і навпаки - виконували тестові завдання.


Нам приємно, що нашу бібліотеку відвідують усією родиною - батьки та діти. Особливо приємно, що у дорослих та дітей спільні інтереси, а саме - вивчення іноземних мов.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік