30 жовтня 2020

Педагогіка Марії Монтессорі у просторі сучасної дитячої бібліотеки

29 жовтня 2020 року Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки долучилась до проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Монтессорі – педагогіка: історія, теорія, перспективи розвитку», приуроченої до 150-річчя від дня народження видатного педагога.

Учасниками конференції стали науковці, викладачі, науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів вищої та післядипломної освіти, вчителі, працівники системи освіти та інші зацікавлені фахівці з України та Молдови.




Конференція мала за мету узагальнення концептуальних засад педагогіки Монтессорі та висвітлення шляхів практичної реалізації її гуманістичної спадщини в руслі соціально-освітніх трансформацій.

Цікаві виступи провідних науковців та практиків розширили знання учасників зібрання та показали практичне застосування методики Марії Монтессорі.


Про використання зазначеної методики в роботі з дітьми з розладами аутистичного спектру у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки учасники конференції мали змогу дізнатися з виступу Анжели Борисівни Ракші, завідувачки відділу естетичного виховання, на тему «Педагогіка Марії Монтессорі у просторі сучасної дитячої бібліотеки». Вона висвітлила також питання використання можливостей сучасної бібліотеки в обслуговуванні дітей різних вікових категорій та фізичних можливостей і розвитку.
Дякуємо організаторам – КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради за запрошення до участі у конференції та можливість долучитися до наукової думки стосовно актуальних методик навчання та виховання дітей, застосування кращих здобутків педагогічної думки у цій діяльності, зокрема й науково-педагогічної спадщини Марії Монтессорі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік