12 жовтня 2020

Місце зустрічі – острів Всезнайки

Немає нічого кращого і цікавішого ніж завітати та провести деякий свій вільний час  на якому-небудь незвичайному острові. Саме так вирішили зробити і читачі групи за інтересами «Читай – компанія мандрує» Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.  Веселою юрбою вирушили вони у подорож до небувалого та неймовірного острова Всезнайки.


Прибувши на місце, маленькі мандрівники виявили, що їх оточують рідкісні  рослини – це Пальма винахідливості, Квітка спостережливості та Горіх знань, а ще Скриня кмітливості, Шхуна спритності та Далечина фантазій.

Тоді було вирішено обстежити все навкруги  і дізнатися, що ж  ховається за всіма цими об’єктами. І пригоди почались… 



Квітка спостережливості змусила дітлахів підключити всю свою увагу, щоб знайти відмінності у маленьких гусениць, запам’ятати ряд чисел, визначити: хто зайвий серед домашніх птахів, а також, що зникли метелики. 


Далі була Далечінь фантазій, де всі бажаючі проявили свої творчі здібності і нестандартне бачення. 




На шхуні спритності діти розкрили свої акторські та танцювальні таланти.




Горіх знань та Камінь мудрості дав можливість позмагатися в знаннях з навколишнього світу,  музики, математики, української мови; пригадати прислів’я, прикмети,  цікавинки з життя  і пограти у «вірю-не вірю».



А наостанок Пальма винахідливості розкрила свої таємниці про властивості солі та повітряної кульки.



Перебуваючи на кожному етапі, дослідники знаходили по одній букві. Коли вже всі завдання були пройдені, із літер всезнайкі зібрали слово «сюрприз», яким став для них цікавий пізнавальний мультфільм.



Хоч юні мандрівники із захопленням обстежили острів Всезнайок, дізналися про всі його таємниці, але не зупинилися на цьому і продовжили свою подорож сторінками довідкової літератури молодшого відділу Херсонської обласної дитячої бібліотеки ім. Дніпрової Чайки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік