12 жовтня 2020

Будь природі другом

Гарного недільного осіннього дня маленькі «пізнайки» зібралися у секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки щоб разом з бібліотекарем відправитись в екологічну мандрівку і дослідити, як людина впливає на природу і чи можна щось змінити. Природа вражає нас своєю красою та величчю, надихає на створення незрівнянних картин, пісень, творів. Але людина дуже часто не звертає уваги на неї, знищують ліси, забруднюють навколишнє середовище. Баланс у природі порушується та вона починає відповідати людям катаклізмами та катастрофами.

Через гру, яка містить різноманітні завдання діти вирішували, на перший погляд прості, але дуже важливі завдання: як зберегти тварин, чому так важливо після себе збирати сміття, як винищення лісів впливає на наше самопочуття. Діти кожен по черзі зривав пелюстку з нашої квітки і висловлював думки щодо проблеми.


У грі «Кращий еколог» дітлахи за допомогою смайликів (сум та радість) показували, що є добре, а що може нашкодити природі. Допитливі дітлахи знають, що природа потребує нашої уваги та турботи і тільки від нас залежить наше майбутнє.

І, за гарною традицією, наостанок діти зробили поробку з паперу своїми руками - гарне осіннє дерево.


Наступна зустріч відбудеться 25 жовтня о 10.00.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік