26 жовтня 2020

Пригоди пана Етикета в Країні Гарних манер

Хто людям всім добра бажає,
Той і собі добро те має.
Як до людей з добром ідеш,
Ще й світло у душі несеш,
Тебе всі будуть поважати,
І завжди радо величати.
А як людей не поважаєш,
Поганим словом друзів лаєш,
То на добро не сподівайся,
І з висновками ти не гайся.

Гадаю, нікому з нас не подобається грубе, зневажливе, образливе ставлення до себе інших людей. Кинуте з самого ранку зневажливе слово може зіпсувати настрій на весь день. І навпаки, привітне слово чи побажання, що супроводжується посмішкою, може підняти настрій. 

З давніх-давен люди навчали гарним манерам навіть малесеньких дітей. Щоб стати культурною, вихованою людиною, потрібно змалечку привчатись бути ввічливим, дотримуватись правил поведінки.

Ось і на черговому засідання клубу «Читай-компанія мандрує» у рожевій залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відбулася цікава подорож разом з паном Етикетом до Країни гарних манер.

А оскільки будь-який шлях краще долати з друзями і приятелями, то перш за все ми зупинились на Галявині знайомств, де кожен з присутніх представився, назвавши ім’я та свою найкращу рису характеру. Серед нас були: артистичний Андрій, винахідлива Варвара, самостійна Софія та просто мила Мілана.

А оскільки ми були у цій країні гостями, то перш за все пригадали правили гостинності і пограли у гру «Накрий стіл».

Пройти  «Лабіринт гарних манер»  без помилок можна було лише правильно оцінивши вчинок дітей, зображених на малюнку.

Правила поведінки в громадському транспорті згадали піч час пазл-вікторини на станції «Ввічливість». 


На зупинці «Казковий етикет» відгадували за ілюстраціями відомі казки та пояснювали, які правила етикету порушили герої або навпаки.

І, насамкінець, перепочивши у «Гаю моральних настанов», розплутали павутинку, в якій заплутались прислів’я з народними правилами моралі.

Пригода закінчилась, але гарний настрій та приємні спогади залишаться  надовго. А ми чекаємо читай-компанівців на наступне засідання 1 листопада для нової подорожі. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік