27 вересня 2021

За 40 хвилин по рідному краю

Чи можливо за 40 хвилин здійснити захоплюючу подорож рідним краєм та познайомитись з природними ресурсами та визначними місцями? Так, виявляється, це можливо. У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки маленькі читачі на засіданні розвиваючого клубу «Пізнайко» відправились у віртуальну подорож на бібліоекспресі Херсонщиною.

Ми сміливо можемо хизуватися природними багатствами нашого краю. Адже узбережжя Херсонщини омивається двома морями – Чорним та Азовським. Чорне море є домівкою для багатьох мешканців серед яких є і дельфіни, що останнім часом полюбляють побавитись біля берегів. А в Азовському морі можна побачити безліч водоростей, що є своєрідним регулятором чистоти води.

Влучно відповідали діти на питання про Олешківську пустелю, як єдину в Європі, та про ліс, що був створений людиною. 

А неповторна флора степів зачарувала дітлахів. Бібліотекар познайомила дітей з рослинами, що занесені до Червоної книги України, і звісно ж згадали і про Асканію Нову. Це - неповторне явище не лише для України, а й для всього світу. Це найбільший степовий заповідник Європи. 

І звісно були питання про рослини, які вирощують на Херсонщині та якими славна наша земля. Наприкінці зустрічі за традицією дітлахи разом з бібліотекаркою виготовили паперових соняшників. Добре прижилися на півдні України, дають гарний врожай, а за міфологією є уособленням сонця, тепла, восени ще хочеться трохи погрітися під його промінчиками.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік