09 вересня 2021

Пізнаємо свій край разом з бібліотекою

- Як ви гадаєте, з ким краще мандрувати у світ знань? 

- Звичайно ж, з друзями, – скажете ви.

- А якщо серед твоїх друзів ціла бібліотека?

- Тоді, гайда туди!

Саме тому до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки дружною компанією завітали семикласники  ЗОШ № 34. Де на них чекали повні пригод подорожі.

Разом з бібліотекарями відділу естетичного виховання діти дізнатися про відомих діячів мистецтва, про фестивалі та конкурси, про архітектуру та скульптуру, театр та кіно рідного краю, граючи в інтелектуально – розважальну краєзнавчу гру «Мистецька палітра Херсонщини».  


Знаходити відповіді на будь-яке запитання із п’яти категорій: «Образотворче мистецтво», «Фестивалі», «Музичне мистецтво», «Кіно і театр», «Архітектура та скульптура» дітям допомагав альбом, відеопідказки. А цікаві завдання: розгадування шифровок, складання кубопазлів, та сканування QR-кодів не залишили жодного учасника заходу осторонь.  


Як відомо Херсонщина багата на талановитих людей, тому дуже важливо, аби молодь знала тих, хто прославляє Херсонщину далеко за її межами – художників, акторів, кінорежисерів, співаків. 



Потім на дітей чекали цікаві відкриття в інших відділах. 

Так, у відділі Інтернет-послуг діти дізналися про історію їх улюблених комп'ютерних ігор - від першої в світі Spacewar до сучасних ігор та кіберспортивних дисциплін. Перевірити свої знання зі знання комп’ютерних ігор учасники подорожі змогли, відгадуючи кадрами геймплею.

А ось бібліотекар сектору періодичних видань запропонувала читачам поринути у героїчний період козаччини та пограли в настільну гру «Лицарі Таврійського краю». Семикласники вправно відповідали на запитання 4-х категорій:  «Література», «Історія», «Козацтво» та «Побут». Під час гри читачі згадали про оригінальні та неповторні човни – чайки, саме на них козаки вирушали в походи, та їх сміливо можна назвати «прабатьками» підводних човнів. І звичайно, не оминули увагою славетного гетьмана Пилипа Орлика та його Конституцію. Звичайно, що всіх дівчаток цікавила інформація про побут козаків, їх улюблені страви, чим вони займалися у мирний час.

Завітавши до Читальної зали, тінейджери потрапили до лабораторії успіху «Знай наших». Познайомились з відомими херсонцями, які стали успішними в різних галузях та з письменниками - переможцями престижних літературних конкурсів: Анатолієм Кичинським, Віктором Вальдом, Анатолієм Марущаком, Юлією Чернієнко. 

Знання, які отримали діти під час подорожі в бібліотеці, стануть корисними у навчанні.

Тож чекаємо на нові зустрічі у дитячій книгозбірній юних краєзнавців. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік