07 вересня 2021

День пригод та подорожей

Сьогодні на гостини до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали вихованці гімназії №16, щоб разом весело та пізнавально провести час в стінах улюбленої книгозбірні.

Навколишній світ постійно і стрімко змінюється. І цілком природно, що маленьким «чомусикам» доводиться дуже швидко в ньому орієнтуватись, аби здобути потрібну інформацію. Тож  учасники Інфополювання у молодшому відділі  мали віднайти відповідь на запитання, виконавши різноманітні головоломки: шаради, ребуси, анаграми, переплутанки тощо.

Далі учні здійснили віртуальну подорож до Німеччини. Бібліотекар сектору документів іноземними мовами познайомила дітей з видовищними,  неймовірної краси замками країни, їх стилями та розповіла про цікаві факти із їхньої історії.

В залі періодичних видань читачі поринули в прекрасний музичний світ, а їх мандри розпочалися з огляду дитячих пізнавальних журналів, в яких є інформація про музичні інструменти, далі - прослухавши мелодію дітлахи відгадували творця.

В читальній залі бібліотекарі позитивно налаштували дітей на новий навчальний рік і запропонували для ознайомлення підбірку цікавих і доречних для навчання книг. А далі - усі учасники пограли в інтелектуальні пазли «Ерудит KS», під час яких продемонстрували свої знання в різних категоріях.

У відділі естетичного виховання діти стали учасниками пізнавальних та інтерактивних бібліотечних уроків. Молодші школярі завітали в гості до казок та улюблених персонажів, що відомі їм з самого дитинства. А для старшокласників відкрилася  «Панорама періодичних видань з мистецтва», де вони змогли дізнатися багато нового про світ образотворчого мистецтва, музики, театру, хореографії. Пізнавальні та цікаві завдання обов’язково стануть в нагоді дітям під час навчання.


У відділі Інтернет-послуг молодша група зіграла в Ерудит-гру. Діти відповідали на цікаві запитання з різних галузей людської діяльності. Старша група дізналася історію створення та розвитку своїх улюблених комп'ютерних ігор, а під кінець вгадували відомі ігри за кадрами.

І звичайно ж, за традицією, читачі вдосталь натанцювалися та подивилися пізнавальний мультфільм.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік