20 вересня 2021

Літературно-інтелектуальна подорож до країни надзвичайних зірок

Найактивніші читачі сектору абонемента Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки нарешті завітали до нашого клубу, щоб здійснити цікаву та неперевершену подорож до однієї з найбільших країн світу, під час якої вони змогли блиснути своїми знаннями і, звісно, дізнатися щось нове та цікаве... Куди ж вирушать цього разу наші книжкові мандрівники? 

А запрошуємо ми до Сполучених штатів Америки! Чому саме США, спитаєте ви? Відповідь дуже проста. Саме в цій країні народилися незвичні для нас свята, про які мало хто знає, але які дуже вплинули на наше з вами життя.

19 вересня відзначається день народження смайлика, який вперше запропонував використовувати американський професор Скот Фалман у 1982 році…. За довгі роки свого існування, цей символ став просто незамінним при електронному спілкуванні. Сьогодні ми не можемо уявити собі віртуальний простір без цих симпатичних мордочок, якими на зустрічі і виражали свій настрій наші читачі під час гри «Покажи емоцію».

Ще одне неофіційне та незвичне свято це - День Гобіта, який також вперше почав відзначатись в Америці, 22 серпня, а потім і в усьому світі, серед шанувальників творчості видатного  англійського письменника Джона Толкіна.

 

В нашій бібліотеці також є шанувальники творів Толкіна, тому діти відгадували загадки з книги «Гобіт туди і звідти».

Серед безмежного океану книжок учасникам клубу представили найцікавіші книги американських письменників, які дуже люблять читати наші бібліофіли.


А на завершення засідання клубу, бібліотекар запропонувала дітям цікаву настільну гру 50-зірковий ігроленд. Читачі отримали масу емоцій та гарний настрій, адже в день народження смайлика головне усмішка та задоволені діти!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік