17 вересня 2021

З Днем народження, рідний Херсоне!

З нагоди святкування 243-ї річниці заснування м. Херсону читальна зала Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки організувала серію цікавих заходів для учнів 5-8-х класів гімназії №6, шкіл №30, № 57. Учні стали активними учасниками святкового батлу «Херсону 243!», лабораторії успіху «Знай наших», історичного квесту «Від Північної брами до Дніпра». 



А в бібліотеці на учнів гімназії №6 чекав літературно-краєзнавчий квест «Херсон forever!» В секторі документів іноземними мовами діти  створили вітальну листівку рідному Херсону англійською мовою.


У секторі періодики юні дослідники  занурились у добу козацтва через гру «Лицарі Таврійського краю» і відповідали на запитання в таких рубриках: «Побут», «Література», «Історія» і «Козацтво».



Відділ естетичного виховання подарував насолоду від знайомства дітей з представниками різних видів мистецтв на Херсонщині.

В читальній залі юні херсонці  зазирнули у «Зіркову базу даних», в якій відшукали видатних земляків: Дніпрову Чайку, Олександра Береша, Сергія Бондарчука, Світлану Тарабарову, Олега Атькова та ін.


В секторі абонемента, завдяки своїй наполегливості, дітям вдалося створити виставку «Знай наших!» За певною світлиною юні пошуковці вгадували письменників та знаходили і ставили на відповідну полицю їхні твори.


У відділі Інтернет-послуг учасників квесту чекало несподіване завдання: відтворити  за допомогою елементів-підказок герб міста Херсона.

Упродовж квесту в кожному відділі за правильні відповіді діти отримували літери та цифри, з яких у фіналі святкового квесту склали гасло «Херсону 243!»

А в школах найкращі знавці рідного міста отримали пам’ятні дипломи!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік