16 вересня 2021

Мистецький Херсон

Кожного року у третю суботу вересня херсонці святкують день міста. Херсон має свою багату на події історію, яку творило не одне покоління. Видатні і невідомі постаті вписали свої рядки до цього літопису. Особливе місце у цьому списку займають митці. Мистецтво завжди відображає події сучасні та передає їх майбутнім поколінням.

Саме про херсонських митців та їхні твори дізнавалися п’ятикласники гімназії № 6 у відділі естетичного виховання обласної книгозбірні для дітей.




Визначне місце серед творів образотворчого мистецтва, що розповідають про визначні місця Херсона - є акварельні шедеври Олександра Бережного. Вони зберігають пам’ять, навіть, про ті споруди, які зруйновані часом. Музична спадщина Оксани Петрусенко, уславленої співачки, кращої виконавиці українських народних пісень і романсів; Дніпрової Чайки, відомої в Європі, як авторки лібрето дитячих опер, інших виконавців, музикантів, композиторів прославляє наше місто і сьогодні. Вивчати історію міста можна  по архітектурних спорудах, скульптурних композиціях, кіношедеврах.







Перед очима дітей постав мистецький Херсон, де поєдналися традиції, які складалися історично та творче сьогодення. Зі святом тебе, рідний Херсоне!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік